Skip to main content

penjelajahan utara - 2009

Akhirnya, aku menerima suntikan semangat kejadah untuk apdet blog ni lepas berbulan. Ok. Gambau kt bawah ni gambar yang memang time tu camera bau kedai lagi. Serius. Kena pulak lepas tu aku ada trip ngan bebudak u aku. Memang niat time tu nak aim awek je sambil terkebil-kebil cari setting. hehe.

Trip tu melibatkan 3 buah negeri utara semenanjung malaysia. Walaupon aku orang utara, aku buat muka farid kamil je. Lagipon usha awek ngan membe-membe ni lain feel dia.ha ha. Ah,melalut dah. Papepon gambar awek aku je boleh tengok.




Aku dah cakap. Gambar awek aku je bole tengok.hehe

Comments

  1. aku suka 6 7 8 punya pic..gila lawa

    ReplyDelete
  2. err..cikmun disini..ang pkai kmera apa ni badang?nikon nye DSLR ok x?aku rasa nk rembat itu nikon D3100

    ReplyDelete
  3. eh cik mun.baru perasan komen hang ni.haha.for starter,d3100 will be great for people yang baru nak explore all basic technical and skill photography ni. nanti dah mantap upgrade la. tapi ada banyak lagi choice yang seangkatan dengan model ni. cer research,cer research.. :D

    ReplyDelete
  4. aku dh try research ah..tpi byk org ckp nikon n canon the best utk beginner ni..aku pening kot nk pilih..haha..thanks badang yg xhensem! :D..ngeh3x

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

konvokasi sembilan sepuluh sebelas

lompat!

Lapar

Ada satu hari tu, aku lapar. Macam la hari lain tak lapar kan. Entah apa-apa jugak intro cerita aku ni. Jadi aku pun nak beli makanan. Depan rumah aku ni ada deretan kedai jual macam-macam makanan. Dari makanan yang diimport daripada luar negara seperti tomyam, membawa kepada makanan tempatan seperti nasi bujang. Jadi seperti kebanyakan orang yang lapar dan bujang, aku pergi beli makanan masa balik dari kerja tu. Dari jauh aku nampak kelibat seorang pakcik yang tengah mengibas lalat dengan penuh kharisma. Dalam hati aku berteriak yakin bahawa ini lah kedai yang paling tepat untuk aku pilih.Sampai di depan kedai tu sambil mengukir senyuman, aku perhatikan satu persatu lauk yang ada. Oleh kerana, tengahari tadi aku tak ada selera dan makan biasa-biasa, jadi aku ada bajet lebih sikit sekurang-kurangnya seketol ayam atau pun kombinasi telur dadar dan dua ketul bergedil ayam untuk makan malam. Dalam pemerhatian aku terhadap lauk-pauk dengan teliti tadi, rasa berdosa pulak kalau tak pilih l…

ipoh mali talak sombong

Pada suatu hari yang hening, unggas-unggas berkicauan, pagad (nama timangan hampir comel) ajak aku pergi Ipoh. Nak tengok hoki katanya. Seingat aku Malaysia lawan Australia. Aku yang macam bosan-bosan pon layan. Boleh jugak pergi jalan-jalan. Dipendekkan cerita, pagi hari apa ntah, aku, pagad dan kamal ceo pon bergerak menyelusuri lebuh raya utara selatan atau nama popularnya plus. Pergi naik kereta berjenama mercedes kamal ni rasa hensem dia lain macam. Sampai je dekat ipoh kami terus cari rumah mira (member studiomate aku). Untung-untung dapat sarapan free.

Cari rumah mira ni satu hal jugak dia punya mencabar. Aku asal Kedah, pagad asal Grik, kamal pulak asal Meru kot. Memang marveles. Tapi lepas guna firasat dan kemudahan teknologi telefon,sampai jugak dekat rumah mira. Hari tu memang untung sebab memang dapat sarapan kat rumah mira. Duit lebih tu boleh jugak aku buat beli deodoran. Masa datang tu keluarga dia ada. Mak mira ni baik orangnya. Aku sampai menitis air mata sebab terhar…