Skip to main content

penjelajahan utara - 2009

Akhirnya, aku menerima suntikan semangat kejadah untuk apdet blog ni lepas berbulan. Ok. Gambau kt bawah ni gambar yang memang time tu camera bau kedai lagi. Serius. Kena pulak lepas tu aku ada trip ngan bebudak u aku. Memang niat time tu nak aim awek je sambil terkebil-kebil cari setting. hehe.

Trip tu melibatkan 3 buah negeri utara semenanjung malaysia. Walaupon aku orang utara, aku buat muka farid kamil je. Lagipon usha awek ngan membe-membe ni lain feel dia.ha ha. Ah,melalut dah. Papepon gambar awek aku je boleh tengok.




Aku dah cakap. Gambar awek aku je bole tengok.hehe

Comments

  1. aku suka 6 7 8 punya pic..gila lawa

    ReplyDelete
  2. err..cikmun disini..ang pkai kmera apa ni badang?nikon nye DSLR ok x?aku rasa nk rembat itu nikon D3100

    ReplyDelete
  3. eh cik mun.baru perasan komen hang ni.haha.for starter,d3100 will be great for people yang baru nak explore all basic technical and skill photography ni. nanti dah mantap upgrade la. tapi ada banyak lagi choice yang seangkatan dengan model ni. cer research,cer research.. :D

    ReplyDelete
  4. aku dh try research ah..tpi byk org ckp nikon n canon the best utk beginner ni..aku pening kot nk pilih..haha..thanks badang yg xhensem! :D..ngeh3x

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

konvokasi sembilan sepuluh sebelas

lompat!

Lapar

Ada satu hari tu, aku lapar. Macam la hari lain tak lapar kan. Entah apa-apa jugak intro cerita aku ni. Jadi aku pun nak beli makanan. Depan rumah aku ni ada deretan kedai jual macam-macam makanan. Dari makanan yang diimport daripada luar negara seperti tomyam, membawa kepada makanan tempatan seperti nasi bujang. Jadi seperti kebanyakan orang yang lapar dan bujang, aku pergi beli makanan masa balik dari kerja tu. Dari jauh aku nampak kelibat seorang pakcik yang tengah mengibas lalat dengan penuh kharisma. Dalam hati aku berteriak yakin bahawa ini lah kedai yang paling tepat untuk aku pilih.Sampai di depan kedai tu sambil mengukir senyuman, aku perhatikan satu persatu lauk yang ada. Oleh kerana, tengahari tadi aku tak ada selera dan makan biasa-biasa, jadi aku ada bajet lebih sikit sekurang-kurangnya seketol ayam atau pun kombinasi telur dadar dan dua ketul bergedil ayam untuk makan malam. Dalam pemerhatian aku terhadap lauk-pauk dengan teliti tadi, rasa berdosa pulak kalau tak pilih l…

main ketam-ketam

Dah nama pon blog,mesti ada cerita-cerita sekali ye tak. Takkan la penuh gambar je memanjang. Baik aku bukak galeri kat depan rumah. Masuk pakai tiket. Awek-awek aku bagi masuk free. hehe. Kali ni aku nak stori pasal pengalaman aku bermain ketam masa pergi langkawi dua tahun lepas. Jangan risau,ni bukan pasal mengetam kayu mahu pon ketuk ketampi. Ustaz Zurin masa sekolah menengah aku dulu je suka suruh ketuk ketampi kalau bangun subuh lambat. Apa gila suruh orang ketuk ketampi seratus kali lepas baru bangun tidur? Kalau yang jenis lembik lutut tu memang pergi mandi sambil merangkak lepas tu. Nasib baik aku dulu petang-petang main bola.seratus kali tu buat sebelah kaki je. hehe. Woi,kejadah aku merepek ni?

Berbalik kepada isu bermain ketam ni,petang tu masa lepas pergi pulau-pulau sekitar langkawi dan buat kuak lentang sket dan berenang stail ikan jaws (tangan luar permukaan air menyamar jadi sirip)  lebih kurang, aku dan kenkawan pergi ke pusat bebas cukai untuk beli buah tangan secuk…